Melk & Kawa er en konseptbutikk med fokus på skandinaviske varemerker med et godt utvalg av klær til hverdags og fest, hovedsakelig i mellomsegmentet. Med fokus på gode nøkkelplagg, kvalitet og plaggene med det lille ekstra ønsker vi å inspirere og bidra til en magisk shoppingopplevelse!  

Melk & Kawa – Den lyseblå løkkabutikken!

Midt i smørøyet på Grünerløkka like ved Olaf Ryes plass; i Thorvald Meyers Gate 52A ligger Melk & Kawa som åpnet dørene for første gang 11.11 i 2020. Butikken er kanskje ikke den største og tiden vi befinner oss i - er kanskje ikke den beste.. Men vi håper og tror at Melk & Kawa i det minste kan være blant de hyggeligste. Vårt ønske er at Melk & Kawa skal være en så rålekker butikk at du bare må ta turen innom. Vi ønsker å skape et «MELK & KAWA UNIVERS» hvor man blir inspirert og glad av å være. Likefullt skal utvalget være inspirerende, tidsriktig og av god kvalitet. Men det aller viktigste i vårt univers, det er deg! Du som kunde skal føle deg sett og ivaretatt - det skal alltid være hyggelig å ta turen innom Melk & Kawa. Vi ønsker å tilby den beste servicen og holde liv i den «gode gammeldagse» handleopplevelsen. Hvor vi på sikt er på fornavn og vet akkurat hva du liker og trenger! – Til og med å finne jeans skal være en hyggelig opplevelse hos oss!

Hvorfor Melk & Kawa? 

Navneprosessen startet med et viktig kriteria: det må være et navn folk legger merke til! Ønske var å finne et navn som alle klarer å uttale, men som også er oppsiktsvekkende nok til at man blir nysgjerrig og husker det. Etter et utallige ord og utrykk var skrevet ned i notatboka, var det ett ord som skilte seg ut, melk. Hadde det ikke vært litt artig å kalle en butikk for noe med melk? Melk antar vi er noe folk flest har et forhold til som er enkelt å uttale! For mange er også melk en viktig del av starten på en hverdag. Melk alene var dog litt kjedelig, det var noe som manglet, så vi måtte tenke videre. Helt til tanken om at hvis melk representerer hverdagen, så mangler vi jo helga! For hva er vel en uke uten helg? Eller en hverdag uten noe festlig å se frem til? Eller en butikk uten det lille ekstra? Det er kjedelig, og det er jo det siste vi ønsker å være! Derav Melk & Kawa: Klær til hverdags og klær til fest. Klær man har på seg når man nyter et glass iskald melk og gjør seg klar til en ny dag på jobben eller studiet. Samt klær man nesten ikke kan vente med å ta på seg når helgas festligheter skal skåles inn med et glass boblende Cava!

Slik ble Melk & Kawa etablert - i håp om å lage en sykt fin butikk, med masse fine varer til hverdags og fest - Hvor du alltid føler deg inspirert, hjemme og velkommen!   

Så lurer du kanskje på hvorfor vi ikke har skrevet Kawa på den riktige måten: Cava. Vel, damen bak konseptet: MELK & KAWA, heter Karina Wathne. Er du av den observante sorten så la du merke til de to første bokstavene i for – og etternavnet hennes! Det måtte jo bare bli KAWA i stedet for Cava! Hva er vel mer oppsiktsvekkende en noe man tror er en skrivefeil?

«Dama bak Melk & Kawa»

Mitt navn er Karina Wathne, jeg er 27år gammel og det er jeg som eier og driver Melk & Kawa. Da jeg var 17-18år gammel jobbet jeg i en klesbutikk hjemme i Sandnes. Etter hvert ble det å sette sammen antrekk, ta bilder og oppdatere kundegruppen via sosiale medier en ganske stor del av arbeidsdagen. Jeg husker enda da vi publiserte de første bildene på Facebook, for å gi kundene inspirasjon og en liten smakebit på hva slags klær vi hadde i butikken ... Det var veldig gøy å se at kundene lot seg inspirere og engasjere.

Spol frem: Jeg flytter til Oslo jeg tar en mastergrad i fysisk prestasjonsevne parallelt som jeg jobber med analyse i trenerteamet til alpinlandslaget. Til tross for denne endringen, slapp jeg aldri helt taket i klesbransjen. Jeg fortsatte å ta bilder, bli med på innkjøp og gjøre kampanjer på sosiale medier, samtidig som jeg hadde begge beina godt plantet i toppidretten.

Så da lurer du lurer sikkert på hvorfor Melk & Kawa ble tid? Vel, Covid-19 er en stor bidragsyter til dette påbegynte eventyret. Som så mange andre ble jeg permittert i mars og verden ble snudd på hodet. Det ble en gylden mulighet til å gripe sjansen og gjøre noe nytt. Hvorfor ikke lage seg en ny arbeidsplass og realisere en underliggende drøm jeg alltid har hatt?! En drøm om å starte noe eget, fra bunn - helt selv! 

"Melk & Kawa er drømmen min! - og jeg håper virkelig du har lyst å gi butikken vår en sjanse! - Karina Wathne"